Сьогодні здобувачі освіти групи 20-11 разом з викладачкою Ольгою Коротковою поринули у незвичний кулінарний світ молекулярної кухні.
Для людини, що не звикла до кулінарних вишукувань, молекулярна кухня є чимось незвичайним. Це й не дивно: приміщення, обладнане невідомим приладдям, колбами, пробірками, схоже більш на хімічну лабораторію, ніж на кухню. Така обстановка панує на території шеф-кухаря, який відстоює науковий підхід до приготування страв, тому він є не тільки кулінаром, а й хіміком, фізиком і біологом.
Майбутні кухарі ознайомилися із новою течією кулінарії «Молекулярною кухнею», із засновниками молекулярної гастрономії, обладнанням та розглянули дивовижні приклади, які демонструють чарівні можливості приготування та подачі страв.
Прихильники фьюжн-кухні стверджують, що використання знань про фізичні та хімічні властивості продуктів дозволять створити найбільш корисну страву з бездоганним смаком.
Здобувачі освіти отримали велике задоволення від уроку, ділилися своїми враженнями та планами на майбутнє щодо приготування незвичайних страв молекулярної кухні.
Викладачка спецдисциплін Ольга Короткова