ДЕНЬ ЦИВІЛЬНОЇ ОБОРОНИ.

01   1 березня щорічно відзначається Всесвітній день цивільної оборони. Саме в цей день набрав чинності статут Міжнародної організації цивільної оборони, який ухвалили 18 держав. В 1931 році  французький генерал медичної служби Жорж Сен-Поль заснував у Парижі «Асоціацію Женевських зон» — «зон безпеки» для створення шляхом двосторонніх і багатосторонніх угод локальних зон безпеки в усіх країнах, яка потім була перетворена на Міжнародну організацію цивільної оборони, зараз в неї входять 50 країн.

3 лютого 1993 року Верховна Рада України прийняла Закон «Про Цивільну оборону України», вперше було визначено, що цивільна оборона України є державною системою органів управління, сил і засобів, що створюється для організації та забезпечення захисту населення від наслідків надзвичайних ситуацій техногенного, екологічного, природного та воєнного характеру.

Новий час диктує нові загрози. Враховуючи повномасштабну збройну агресію російської федерації проти України, яка почалася 24 лютого 2022 року, уcі зусилля країни спрямовані на захист людей від викликів та загроз війни. В Україні формування цивільної оборони самовіддано ведуть боротьбу за спасіння життя, ліквідацію руйнувань та збереження народу країни. Ризикуючи своїм життям вони спасають наше, інколи віддаючи своє.

Життя людини – це найбільша цінність, тож ми глибоко вдячні нашим безстрашним рятувальникам. Низький уклін їм. Перемоги всім нам! Слава Україні! Слава нашим Захисникам!

Начальник штабу цивільної оборони   О. Єременко

Bookmark the permalink.

Comments are closed.