Дивовижний світ молекулярної кухні

000    Сьогодні здобувачі освіти групи 20-11 разом з викладачкою Ольгою Коротковою поринули у незвичний кулінарний світ молекулярної кухні.

Для людини, що не звикла до кулінарних вишукувань, молекулярна кухня є чимось незвичайним. Це й не дивно: приміщення, обладнане невідомим приладдям, колбами, пробірками, схоже більш на хімічну лабораторію, ніж на кухню. Така обстановка панує на території шеф-кухаря, який відстоює науковий підхід до приготування страв, тому він є не тільки кулінаром, а й хіміком, фізиком і біологом.

Майбутні кухарі ознайомилися із новою течією кулінарії «Молекулярною кухнею», із засновниками молекулярної гастрономії, обладнанням та  розглянули дивовижні приклади, які демонструють чарівні можливості приготування та подачі страв.

 Прихильники фьюжн-кухні стверджують, що використання знань про фізичні та хімічні властивості продуктів дозволять створити найбільш корисну страву з бездоганним смаком.

Здобувачі освіти отримали велике задоволення від уроку, ділилися своїми враженнями та планами на майбутнє щодо приготування незвичайних страв молекулярної кухні.

Викладачка спецдисциплін     Ольга Короткова

Bookmark the permalink.

Comments are closed.