З 14 грудня у Центрі розпочався тиждень за професією «кухар, кондитер». Саме на нього чекали з нетерпінням, тому що він – найсмачніший. Цьогоріч ми будемо подорожувати країнами Європи: гостинною, співучою, чарівною Україною; «країною костьолів і замків», з її багатою історією – Польщею; вічно квітучою, грайливою, сповненої романтики та любові Францією; захопливою та красивою, колоритною та неймовірною Італією; незвичайною, дивною, загадковою Норвегією.
Протягом дня викладачі спецдисциплін Короткова Ольга та Морозова Світлана ознайомили з історією виникнення та етапами розвитку професії, найвідомішими кухарями світу, сучасними напрямками в кулінарії тощо.
На великій перерві всі охочі мали нагоду дізнатися про традиційне та сучасне харчування українців, а також скуштувати страви, приготовлені майбутніми кухарями групи 20-11 та майстром виробничого навчання Кірічек Юлією. Тут були і апетитні галушки, і запашні пампушки, варенички зі сметаною, смачний борщ, рум’яна паляниця.
Перший день виявився колоритним. Тож чекаємо на продовження…
Викладачка спецдисциплін Ольга Короткова