Ніколи знову

  зображення_viber_2023-05-08_08-16-33  Щороку 8 травня ми відзначаємо День пам’яті та примирення з метою вшанування пам’яті всіх жертв Другої світової війни 1939–1945 років.
Запроваджуючи цю пам’ятну дату, Україна прагнула
доєднатися до європейської традиції відзначення перемоги у Другій Cвітовій війні, пошанування всіх борців із нацизмом та жертв війни.
Друга Cвітова війна була одним із найкривавіших та найбільших збройних конфліктів в історії людства.
Цього року український народ вдруге відзначає День пам’яті та примирення в умовах повномасштабної війни росії проти України.
Чимало жахіть, які раніше асоціювалися з останнім глобальним конфліктом, стали реальністю в Україні внаслідок воєнних злочинів російської влади.
Сучасна повномасштабна війна вплинула й на
ставлення до памʼяті про Другу Світову.
Надзвичайно важливо згадувати та вшановувати подвиг тих, хто боровся тоді з нацизмом і переміг його.
Українці на боці антигітлерівської коаліції
зробили значний внесок у перемогу над нацизмом та союзниками гітлерівської Німеччини. Ціна цього внеску – надзвичайні втрати впродовж 1939–1945 років серед українців та інших народів, які жили на території
України. Тому ми добре знаємо ціну війни.зображення_viber_2023-05-08_08-18-06
Та, найстрашніше те, що в ХХІ столітті історія повторюється і українському народові знову випала страшна місія —виборювати свободу і незалежність ціною сотень тисяч людських життів…
І тепер ми не маємо права на поразку!
Ми повинні перемогти заради пам’яті наших предків і відстояти незалежність України назавжди та знищити рашизм в усіх його проявах!

Викладач Ірина Лапченко

Bookmark the permalink.

Comments are closed.