Український борщ — це візитна картка кулінарної історії України, це наша гордість, наше все!Гарячий наваристий борщ – традиційна страва української кухні, яка широко поширилася по світу. Борщ доречний в будь-який час доби і в будь-який сезон. А який він борщ «фізичний»?
У рамках тижня природничо-математичних дисциплін викладачка Зоя Шелухіна провела показовий урок фізики в групі кухарів. Здобувачі освіти описали фізичні процеси під час приготування борщу, а саме: поверхневий натяг, взаємодія, змочування, тиск, сила тиску, тиск на дно посудини, вага, відштовхувальна сила, сила тяжіння, нагрівання: теплопровідність, конвекція, кипіння, випаровування, питома теплота пароутворення, дифузія, насичена і ненасичена пара.
Викладачка фізики Зоя Шелухіна