Фізичний борщ!

изображение_viber_2021-03-15_11-43-10  Український борщ — це візитна картка кулінарної історії України, це наша гордість, наше все!Гарячий наваристий борщ – традиційна страва української кухні, яка широко поширилася  по світу. Борщ доречний в будь-який час доби і в будь-який сезон.  А який він борщ «фізичний»?

У рамках тижня природничо-математичних дисциплін викладачка Зоя Шелухіна провела показовий урок  фізики в групі кухарів. Здобувачі освіти описали  фізичні процеси під час приготування борщу, а саме: поверхневий натяг, взаємодія, змочування, тиск, сила тиску, тиск на дно посудини, вага, відштовхувальна сила, сила тяжіння, нагрівання: теплопровідність, конвекція, кипіння, випаровування, питома теплота пароутворення, дифузія, насичена і ненасичена пара.

                                                     Викладачка фізики      Зоя Шелухіна

Закладка Постоянная ссылка.

Комментарии запрещены.