Життя “до” і “після”

Після 24 лютого змінився світогляд здобувачів освіти, що відобразилось при спілкуванні в межах проведеного заходу « Життя “до”  і  “після”».

Аналізуючи зміни світогляду можна виділити, що вони відбулись за  трьома основними напрямками: почуття патріотизму, переоцінка погляду на життя, відношення до людей.

         Перше – це відчуття згуртованості народу, необхідності захищати свою Батьківщину, ненависть до ворога, який прийшов вбивати нас, та хоче взагалі знищити країну, людей  – починаючи від дітей, жінок і до останньої людини.

Це закономірна зміна – вона стосується не тільки українців, будь-який народ, що зазнає агресивного нападу, війни, стає патріотом своєї землі. Взяти хоча б азербайджанців, що захистили свою землю від окупації вірмен ( Карабах), або народи в другу світову війну.

Друге – зміна світогляду оцінки свого життя. Це кожен з нас відчув на

собі, ми стали зовсім по іншому аналізувати пройдене прожите, по другому відноситись до того, що надано нам, як безцінний дар. Ми змінили відношення до своїх вчинків, стали зовсім по другому сприймати свої дії і поступки відноситись до речей, до мети свого життя.

          Третє – зміна відношення до людей що оточують нас, до тих кого ми знали. По перше – це піклування про своїх близьких, що потребують  допомоги, колись це було у молодих людей було більш формальним, зараз стосунки стали міцнішими і, я б сказав, «людянішими». По друге – зміна відношення до своїх наставників або до людей з яких можна брати приклад , вона відображається більшою повагою (до воїнів, волонтерів), почуттям вдячності. По третє – це відношення до зрадників, раніше молоді люди скоріше відчували це віртуально, але зараз, коли життя показало хто є хто, змінилось і відношення до цих людей.

           Цей рік змінив нас, ми стали зовсім іншими людьми. Кожен відчув це на собі.

Майстер виробничого навчання Олексій Єременко

Bookmark the permalink.

Comments are closed.