24 січня увесь світ відзначає Міжнародний день освіти!

зображення_viber_2023-01-23_19-42-24   З величезної кількості навчальних закладів України, які у воєнний час надають освітні послуги для учнів та молоді, є заклади професійно-технічної освіти. Серед них і наш Державний навчальний заклад «Багатопрофільний центр професійно-технічної освіти», адміністрація якого  вчасно прийняла рішення залишити тимчасово окуповану територію та приступити до своїх прямих обов’язків вже на підконтрольній Україні території. Адже ми не могли не дати здобувачам освіти можливості реалізовувати своє фундаментальне право на освіту.

Професійне навчання – процес нелегкий і відповідальний,  зорієнтований на подальше працевлаштування учня за фахом. І тут треба зважати на професійний досвід випускника, його кваліфікаційні уміння й навички, реальні потреби ринку праці. А щоб випускники досягнули таких здібностей, навчати їх мають кваліфіковані педагогічні кадри, які володіють методами та прийомами як офлайн, так і онлайн-навчання, вміють сформувати ключові компетентності у учнів за допомогою засобів інформаційно-комунікаційних технологій, цифрових освітніх ресурсів. І ми з впевненістю можемо стверджувати,  що наш педагогічний колектив дійсно крокує в ногу з часом! За будь-яких обставин педагоги підвищують свій професійний рівень, займаються самоосвітою, набувають все більше знань в сфері ІКТ, відвідують тематичні курси, семінари, вебінари тощо. Завдяки співпраці з НМЦ ПТО у Запорізькій області, ЗОІППО, МОН України, а також в рамках Програми EU4Skills, яка фінансується спільно з Європейським Союзом та його країнами-членами Німеччиною, Фінляндією, Польщею та Естонією, викладачі нашого закладу мають можливість дізнаватися нове та застосовувати знання на практиці.  І так як, EU4Skills підтримує реформу професійної (професійно-технічної) освіти в Україні, в наших планах було здійснити обмін учнями у різні країни. Через війну нам цього зробити не вдалося…                                  

Проте ми не засмучуємось , адже віримо в те, що все буде добре!!! Тим більше, нам є чим пишатися на сьогоднішній день: в нашому освітньому закладі ми навчаємо автослюсарів, трактористів, електрогазозварників, кухарів, кондитерів, перукарів, кравців за ліцензованими робітничими професіями, професіями, які завжди залишатимуться актуальними для людства.

Насичені події з життя нашого навчального закладу можна переглянути тут: http://bc-pto.zp.ua та в соцмережах: https://www.facebook.com/profile.php?id=100057389622333.

Ми всі віримо, що обов’язково побудуємо мирне майбутнє, здійсняться усі наші плани та надії, Україна стовідсотково переможе і українська освіта заграє новими барвами на світовому небосхилі!

Людмила Панасенко, методист

Bookmark the permalink.

Comments are closed.