Рекомендації на випадок аварії на АЕС

изображение_viber_2022-10-07_08-31-05

Наш ворог – непередбачуваний, або рекомендації

на випадок аварії на АЕС, застосування ядерної зброї чи “брудної бомби”.

Саме такі рекомендації можна отримати за посиланням   https://dovidka.info/ на каналі Spravdi розроблені Центром стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки самі поради можна знайти за посиланням http://surl.li/dgiku

            З отриманням повідомлення про радіаційну небезпеку, негайно укритися у будинку, а краще у підвалі, щільно зачинивши усі двері, вікна, вентиляцію.           Приготуватись до можливої евакуації: перевірити заздалегідь укомплектовану герметичну «Тривожну валізу», запас консервованих продуктів на 2-3 доби, питну воду, найпростіші засоби санітарної обробки (мильний розчин для обробки рук). По можливості сповістити усіх знайомих про радіаційне зараження.                              

Для захисту свого організму від радіації треба здійснити йодну профілактику. Йодистий калій вживати після їжі разом із чаєм, соком або водою 1 раз на день протягом 7 діб:

дітям до двох років – по 0,040 г на один прийом;

дітям від двох років та дорослим – по 0,125 г на один прийом.

Або замінити йодид калію звичайним 5% водно-спиртовим розчином йоду, приймати його потрібно після, їжі тричі на день протягом 7 діб:

дітям до двох років – по 1-2 краплі 5% настою на 100 мл молока (консервованого) або суміші для годування;

дітям від двох років та дорослим – по 3-5 крапель на склянку молока або води.                       Приймати йодид калій для “профілактики” без потреби неприпустимо

У МОЗ застерігають, що йодид калію слід приймати лише, якщо ви отримали таку вказівку від органів влади чи ДСНС. Також важливо, що йодна профілактика здійснюється одноразово. Тобто вживання йоду зараз не має жодного сенсу.

 Перед виходом з будинку для евакуації, взяти підготовлені речі, одягнути протигаз (респіратор, ватно-марлеву пов’язку), верхній одяг (плащ, пальто, накидка), гумові чоботи.                                        

З прибуттям на нове місце перебування, провести дезактивацію засобів захисту, одягу, взуття та санітарну обробку шкіри.

                                                           Медичний працівник Сергій Інтересний

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.